Ogródek edukacyjny szuka nowej lokalizacji

Ogłaszamy oficjalnie, że ogródek edukacyjny po czterech latach funkcjonowania, zakończył działalność w Parku Kazimierzowskim w październiku i nie zaprosi już małych ogrodników na wiosnę . Przyczyna? Koniec inicjatywy lokalnej, pozwalającej nam na nieodpłatne użytkowanie terenu należącego do miasta. To był bardzo owocny i pouczający czas współpracy małej organizacji z Wielkim Miastem i społecznością lokalną.

Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wspierali nas przez wszystkie wiosny, lata i jesienie. Szczególnie wzruszała nas pomoc w dostarczaniu wody do podlewania roślin. Bez Was nie by nie wyrosło!

Mamy nadzieję, że zostały dobre wspomnienia, zapał do uprawy roślin i kilka dziecięcych prac plastycznych stworzonych w ogródkowych okolicznościach.

Szukamy nowej lokalizacji. Jeśli ktoś zna miejsce odpowiednie i życzliwe  ogrodowej edukacji najmłodszych – będziemy wdzięczni za informacje oraz kontakty.

Nie możemy doczekać się nowego sezonu ogrodowego!